Cél:
A kevertitalok kialakulásának megismerése
Alkoholos és alkoholmentes kevertitalok a nagyvilágban
A kevertitalok készítéséhez használt eszközök megismerése
A karácsony itala a puncs
Terítés eszközeinek ismerete
Terítésnél alkalmazott általános szabályok ismerete
Ünnepi asztal díszei
Cél:
A mákos guba magyarországi történetének megismerése
A mákos guba, mint tipikusan karácsonyi étel elkészítésének megismerése
A csoportos gyűjtőmunka megszervezésének alapjai
A Mákos guba és Bobajka készítés alapjainak, szervezésének megismerése
A kutatási metódusok gyakorlati tapasztalata
Cél:
A mézeskalács kialakulásának, történetének megismerése
A mézeskalács, mint tipikusan karácsonyi étel elkészítésének megismerése
A csoportos gyűjtőmunka megszervezésének alapjai
Az mézeskalács készítés alapjainak, szervezésének megismerése
A kutatási metódusok gyakorlati tapasztalata