Heves Vármegyei Szakképzési Centrum
Március 15. Technikum,
Szakképző Iskola és Kollégium
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035
Weboldal alcíme
Heves Vármegyei Szakképzési Centrum
Március 15. Technikum,
Szakképző Iskola és Kollégium
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035
Weboldal alcíme

Karácsonyi ünnep itala és a megterített asztal

Cél:

A kevertitalok kialakulásának megismerése
Alkoholos és alkoholmentes kevertitalok a nagyvilágban
A kevertitalok készítéséhez használt eszközök megismerése
A karácsony itala a puncs
Terítés eszközeinek ismerete
Terítésnél alkalmazott általános szabályok ismerete
Ünnepi asztal díszei

Karácsonyi mákos guba és Bobajka, az eredeti mákos guba a karácsony jegyében

Cél:

A mákos guba magyarországi történetének megismerése
A mákos guba, mint tipikusan karácsonyi étel elkészítésének megismerése
A csoportos gyűjtőmunka megszervezésének alapjai
A Mákos guba és Bobajka készítés alapjainak, szervezésének megismerése
A kutatási metódusok gyakorlati tapasztalata

Mézeskalács Európában és Magyarországon, a Karácsony jegyében

Cél:

A mézeskalács kialakulásának, történetének megismerése
A mézeskalács, mint tipikusan karácsonyi étel elkészítésének megismerése
A csoportos gyűjtőmunka megszervezésének alapjai
Az mézeskalács készítés alapjainak, szervezésének megismerése
A kutatási metódusok gyakorlati tapasztalata