Heves Vármegyei Szakképzési Centrum
Március 15. Technikum,
Szakképző Iskola és Kollégium
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035
Weboldal alcíme
Heves Vármegyei Szakképzési Centrum
Március 15. Technikum,
Szakképző Iskola és Kollégium
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035
Weboldal alcíme

Turizmus-vendéglátás ágazat

SZAKÁCS


A jelentkezési lapon ezt a számot kell feltüntetni: 6324

Az ágazatban megszerezhető szakma száma: 4 1013 23 05

Képzési idő: 3 év

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat "varázsol" remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel.

Kompetenciaelvárás:

  • remek ízérzék
  • nagy terhelhetőség
  • jó stressztűrő képesség
  • jó kommunikációs készség
  • a szakma és a kollégák iránt tanusított alázat
  • jó problémamegoldó képesség
  • kreativitás
  • együttműködő képesség