Heves Vármegyei Szakképzési Centrum
Március 15. Technikum,
Szakképző Iskola és Kollégium
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035
Weboldal alcíme
Heves Vármegyei Szakképzési Centrum
Március 15. Technikum,
Szakképző Iskola és Kollégium
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035
Weboldal alcíme

Erasmus+ program 

2022-ben iskolánk 16 vendéglátó szakirányon tanuló diákjának volt lehetősége arra, hogy több mint három hetet töltsön a festői szépségű Milánóban az Erasmus+ program égisze alatt. A diákok két turnusban végezhették gyakorlatukat az olasz világvárosban, az elsőre 2022. április 2. és 24., a másodikra október 29. és november 20. között került sor.

A kiutazás és a visszaút is busszal történt és mivel körülbelül 15 órát vett igénybe, így meglehetősen fárasztó volt. Tanulóink nem ugyanazon a helyen kaptak szállást a két mobilitás alatt, de mindkettő viszonylag távol helyezkedett el Milánó centrumától és gyakorlati helyeiktől. Ennek ellenére a város kiváló tömegközlekedése miatt nem okozott nagy gondot a városközpont megközelítése.

Az első napok a környéken lévő vásárlási lehetőségek feltérképezésével és a centrum lélegzetelállító szépségeinek megismerésével telt. A Duomo lenyűgőző, méltóságteljes épülete mindenkire mély benyomást tett, a Galleria Vittorio Emanuele II luxusüzleteinek kirakatai szintén csodálatot ébresztettek. A környék nyüzsgése magával ragadó volt, s a tanulők hamar megkóstolhatták az olasz gasztronómia néhány remekét is hamisítatlan olasz pizzaszeletek és fagyik formájában. 

A vendéglátos diákok nívós gyakorlati helyeken dolgozhattak, ahol kihasználhatták a kivételes lehetőséget tapasztalataik gyarapítására, új gyakorlatok elsajátítására. A tanulók egyik fele egy a Galleria és a Scala operaház régi épületéhez közeli családi étterem konyháján tevékenykedett, ételt készített, előkészített és kisegítő tevékenységeket végzett a kedves tulajdonosok nagy megelégedésére. A diákok másik fele a Cioccolati Italiano két üzletében készített süteményeket, desszerteket vagy végzett felszolgálói és kisegítő tevékenységeket. Az egyik üzlet szinte a Duomo árnyékában helyezkedett el és rendszerint zsűfolásig volt turistákkal. A másik üzlet a központtól kissé távolabbi modern bevásárlóközpontban szintén jelentős forgalmat bonyolított, de itt gyakorlatukat töltő cukrászuknak több lehetőségük volt új fogások tanulására és kreativitásuk kibontakoztatására.

A három hét alatt tanulóink két kötelező kulturális programon vettek részt. Az elsőn megismerhették a Sforza kastély ódon, sokat látott falait és a várban helyet kapó kiállításokon bemutatott régészeti emlékeket, festményeket, szobrokat, bútorokat és hangszereket. A második kirándulás alkalmával a Leonardo da Vinci múzeum csodás szerkezetei ejtették rabul a diákokat. A munka mellett a projekt részvevői elegendő szabadidőt kaptak ahhoz, hogy a metropolisz egyéb szépségeit is megismerhessék: a tágas Sempione-parktól és a végében emelkedő Diadalívtól és a hangulatos Navigliig vízparti kávézókkal és fagyizókkal. A teljesség igénye nélkül.

A három hét élményei kitőrőlhetetlenül ivódtak bele a majori diákokba, s ez ennek hatására nem csupán látókörük szélesedett, önállóságuk erősödött, szakmai tapasztalataik bővültek, de a hívatásuk iránti elkötelezettségük is sokkal szilárdabbá vált.


 3 napos rendészeti pályaorientációs program 

2023. április 25-27.-között az iskolánk két tanulója Quarta Ádám és Márta Maximilián részt vett az ÉReTT szervezésében 3 napos rendészeti pályaorientációs programon a Miskolci Rendvédelmi Technikumban. Sok érdekes programon vehettek részt a rendvédelmi kabinetekben : megismerkedhettek az útlevél átvizsgálás fortélyaival, az iskolai élettel, a rendőri képzésben résztvevő diákok mindennapjaival, bűnfelderítés eszközeivel. Budapesten látogatást tettek a Budapesti Rendőr-főkapitányság épületében. a "rendőr palotában" Nagyszerű élményekkel gazdagodva jöttek haza. Egyikük az átélt élmények hatására az mondta a miskolci iskoláról : "Én oda születtem!"


Továbbjutást érő siker 

Futás az Országos Diákolimpiára 

Ma rendezték a Fair Play Cup 2. fordulóját, ahol a lány csapatunk 1. helyezést ért el, így tovabbjutottak a megyei bajnokságra, ami pénteken lesz!
A csapat tagjai: Gladysz Kitti, Végvári Letícia, Lakatos Orsolya, Olah Vanessza, Ferenczi Vivien, Blaskó Boglárka, Danyi Ramóna, Horváth Henrietta
A fiú csapatunk a 3. helyen végzett.
Tagjai: Gál Attila, Eiben Krisztián, Gábor Levente, Pataki Levente, Lados Csaba, Csollák Tibor, Alföldi Krisztián, Váradi Miklós, Mészáros Tamás
Gratulálunk
nekik és felkészítő tanáruknak Laska Editnek!
További sok sikert!

Megyei Atlétika Diákolimpia versenyen Egerben a következő eredmények születtek:
Divald Benedek 3000 m - 3. Hely
Áll Martin Bence 100 m - 1. hely
Távolugrás 2. Hely Áll Martin Bence
3 km futás- 1. hely Kis Jázmin
1500 m futás - 1. hely Kis Jázmin
Áll Martin és Kis Jazmin kvalifikálta magát az országos döntőre, ami Győrben lesz! Hajrá az országoson is, és gratulálunk!

Hancsók Kálmán matematikaverseny 

Megyei József Attila Szavalóverseny  

A Hancsók Kálmán matematikaversenyen Balatoni Boglárka III. helyezett lett! Szívből gratulálunk neki és felkészítő tanárának Csoma-Vidovenyecz Dórának!

Siker a Megyei Diákolimpián! 


A fiú/lány foci megyei döntőjén II. helyezést ért el lány csapatunk, a fiú csapatunk pedig III. helyezést.
A lány csapat tagjai: Kulcsár Hajnalka, Kozári Dorka, Dányi Ramóna, Ferenczi Vivien, Hurkecz Hanna, Tóth Mercédesz, Lakatos Orsolya, Oláh Vanessza, Szabó Amanda
A fiú csapat tagjai: Áll Martin, Bodor Tamás, Kovács Gergő, Gál Attila, Szilágyi Szabolcs, Patai Levente, Quarta Ádám
Felkészítőjük Laska Edit tanárnő.
Gratulálunk nekik!

"A művészet szívet, lelket gyógyít és az Embert tökéletessé teszi." (Czigány Marianna)

A mai napon iskolánkat Kovács Vivien 10. C osztályos tanuló képviselte a Heves Megyei SZC József Attila Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium által szervezett szavalóversenyen. A vendégeket  Mekes Mihály igazgató köszöntötte.

A versenyzőknek  a kétfordulós megmérettetésen egy József Attila–verset és a Petőfi-emlékév tiszteletére egy szabadon választott Petőfi-költeményt kellett elszavalni. A színvonalas versenyen Vivien 3. helyezést ért el. A zsűri elnöke Czigány Marianna a Károly Róbert Campus Ká-Ró Színkörének művészeti vezetője volt. További tagok voltak: Tóth Katalin magyar-történelem szakos tanár és Babus Judit a Vachott Sándor Városi Könyvtár könyvtárosa. A felkészítő tanár Varga Ágota Csilla volt.


Szavaljunk együtt! 

Sikeres külszíni bányász vizsga 

REGIONÁLIS SZAVALÓVERSENY – Hatvan - 2023.04.05. 

A mai napon iskolánkat két tanuló képviselte az egri HMSZC Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola által hirdetett Szavaljunk együtt! című szavalóversenyen. Kovács Vivien Anna, 10. C osztályos és Mészáros Éva Krisztina, 9. G osztályos tanuló egy kötelező és egy szabadon választott verset mondott el. Mindketten színvonalasan és felkészülten szerepeltek. A zsűri elnöke Simorjai Emese színművész, előadóművész volt. A zsűri tagjai voltak még: Kulcsárné dr. Gédra Luca, elsőkönyves író és Galamb Anett, az Eszterházy Károly Gyakorló Általános Iskola tanára. Vivien I. helyezést ért el, Éva emléklapot kapott. Felkészítő tanáruk Varga Ágota Csilla volt.  

A munkaerőpiaci igényeket figyelembe véve indítottuk közösen a MVM Mátra Enegia Zrt. -vel a külszini bányász képzést. A tegnapi napon, március 30-án e képzést befejezve, sikeres külszini bányász vizsgát tettek felnőtt tanulóink Visontán.
Gratulálunk nekik és sikeres munkavégzést kívánunk!


A mai napon iskolánk három tanulója vett részt a Heves Megyei SZC Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium által szervezett „Jöjj el, szabadság!” című regionális szavalóversenyen. Bangó Alexandra, Mészáros Éva és Németh Amanda egy-egy szabadon választott verset mondott el. A zsűri elnöke Sasvári Sándor, Jászai Mari-díjas és eMeRTon-díjas színészművész, zenész volt. A zsűri további tagjai voltak: Balassa Levente énekes, színész, aki a Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola hallgatója volt, az Új Színház több darabjában szerepelt, jelenleg a Petőfi-játék című darab főszereplője; Herkely Mónika, a DISZI oktatója, kulturális rendezvények, műsorok szervezője.
Alexandra emléklapot kapott, Éva 3. helyezést, Amanda pedig 2. helyezést ért el a szakképző iskolások kategóriájában. Mindhárman színvonalasan képviselték intézményünket. Felkészítő tanáruk Varga Ágota Csilla volt.
Szivből gratulálunk!

„Kossuth Zsuzsanna emlékére” 

ÁSZÉV verseny 

„Kossuth Zsuzsanna emlékére” című versmondó verseny – Eger
Iskolánk három tanulója a mai napon Egerben a Heves Megyei Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár által meghirdetett versmondó versenyen vett részt. Bangó Alexandra (10. C), Brydl Míra (10.A) és Németh Amanda Krisztina (9.G) egy-egy Petőfi-verssel készült a megmérettetésre. A színvonalas rendezvényen Németh Amanda Krisztina 3. helyezést ért el, de Alexandra és Míra is szép teljesítményt nyújtott. A zsűri elnöke Saárossy Kinga, Jászai Mari-díjas színésznő, az egri Gárdonyi Géza Színház örökös tagja volt. A versenyzők jutalomként mindannyian meghívást kaptak az egri színház egyik előadására.
Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak Perjés-Tóth Renátának és Varga Ágota Csillának

A 2022/2023. tanévi Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén (ÁSZÉV) a II. fordulóba jutott Balatoni Boglárka 12.C osztályos tanuló vendéglátóipari ismeretek tárgyból. Az írásbeli döntő március 1-jén lesz! Gratulálunk neki és felkészítő tanárának Kopkáné Nagy Boglárka tanárnőnek! Szurkolunk a következő fordulóban is!

WorldSkills Lyon 2024 

Idén először vesz részt tanulónk az ifjú szakemberek világbajnokságán, a WorldSkills Lyon 2024 világverseny előválogatóján. Csordàs René Bàlint 10.D osztályos festő tanulónk mestereivel Balassa Tamással és Mizser Lászlóval 2 napot tölt a hétvégén Budapesten. 3 feladatot kell végrehajtani ezalatt az idő alatt: Szerkesztés - minta méretpontos nagyítása, színkeverés és tapétázás. Sok sikert az előválogatón! Kitartást a pontos munkához!

Heves Megyei Szakképzési Díj


Heves Megyei Szakképzési Díjban részesült Szabados Gyula építőipari gyakorlati oktatónk! Szívből gratulálunk az elismeréshez!

Tehetségútlevél 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a "Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból - Tehetségútlevél a felsőoktatásba" verseny III. helyezettje lett Pedagógia szekcióban:
Kovács Vivien Anna 10.C: Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás, avagy egy játszószőnyeg hatása a játékfejlődésre esszéjével, ezzel 50 pontot nyert a felsőoktatási felvételi eljárásban, ha az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem -et választja.
A Pszichológia szekcióban Aranyi Renáta10.C: “Az Igazi csoda” című film elemzése saját élményen keresztül esszéjével és Kiss Virág - Nagy Anikó 11.C: A Covid-19 hatása a középiskolás diákokra esszéjükkel helyezést nem értek el, de 10 pontot nyertek a felsőoktatási felvételi eljárásban, ha az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem -et választják.
Gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak: Kocsisné Birkás Edit tanárnőnek. Sok sikert a továbbiakban!

Megcélozni a legszebb álmot 

Pedagógiai csapatverseny 

TDK verseny 

Intézményünk, a Heves Megyei Szakképzési Centrum Március 15. Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium idén is megrendezte a „Megcélozni a legszebb álmot” szavalóversenyét. Az általános iskolás megmérettetésen a Herédi Általános Iskola diákja, Varga Inez Neszta végzett az első helyen, míg a második és harmadik helyet a Boldog Brenner János Katolikus Általános Iskola diákjai, Bangó Aliz és Corodea Nóra szerezték meg.
A középiskolásoknál rengeteg szép szavalatot hallhattunk, a zsűri végül az első helyezést Csernyicsko Bencének, a HMSzC Március 15. Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjának ítélte, a második helyezett Slabéczi Elizabet Laura, A HMSzC Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója lett, harmadik díjat Godó Brenda, a Bajza József Gimnázium diákja kapta meg.

Az első forduló alapján, 25 versenyző csapat közül a legjobb 10 csapat közé jutott a 12. B osztályos Beleznai Bianka Lakatos Daniella és Szolláth Zsófi alkotta trió. Felkészítőjük G-Novák Emese tanárnő.
A II. Országos Középiskolai Pedagógiai Csapatverseny döntője március 24-25-én lesz Nagykállóban a MSZC Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnáziumban. Gratulálunk és sok sikert a továbbiakban!

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a "Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból - Tehetségútlevél a felsőoktatásba" verseny döntőjébe jutott:
Aranyi Renáta10.C: “Az Igazi csoda” című film elemzése saját élményen keresztül esszéjével
Kovács Vivien Anna 10.C: Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás, avagy egy játszószőnyeg hatása a játékfejlődésre esszéjével
Kiss Virág - Nagy Anikó 11.C: A Covid-19 hatása a középiskolás diákokra esszéjükkel. A döntő február 9-én lesz Egerben az egyetemen.
Gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak: Kocsisné Birkás Edit tanárnőnek. Sok sikert a továbbiakban!

Fair Play Kupa 

Diákolimpia 

Futóverseny 

A Fair Play kupa őszi területi versenyén a lány és fiú csapatunk is ELSŐ helyezett lett!
Lány csapatunk tagjai: Blaskó Boglárka, Ignéczi Aida, Lakatos Orsolya, Végvári Letícia, Baranyi Virág Miriam, Gladysz Kitti, Oláh Vanessza, Horváth Henrietta
Fiú csapatunk tagjai: Gál Attila, Lados Csaba, Eiben Krisztián, Mészáros Tamás, Csollák Tibor, Alföldi Krisztián, Varga Tibor, Kanalas Zoltán, Gábor Levente, Varadi Miklós Kevin, Pataky Levente
Gratulálunk nekik és felkészìtő tanáruknak Laska Edit tanárnőnek!

Diákolimpia Megyei Kispályás labdarúgó versenyen járt iskolánk lány csapata Hatvanban, és a II. helyen végzett, így tavasszal folytathatják a versengést az országos döntőért. Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknal Laska Editnek.
A csapat tagjai: Balogh Fanni, Danyi Ramóna, Ferenczi Vivien, Hürkecz Hanna, Kozák Dorka, Kulcsár Hajnalka, Lakatos Orsolya, Sátor Szolanzs, Serfőző Eszter, Szabó Amanda.

Kis Jázmin 9.C sport ágazati képzésben résztvevő tanulónk második lett Pócsmegyeren, az Országos Terepfuto versenyen 5 km-es távon. Jászfényszarun pedig első helyezett lett 4 km-es távon. Szívből gratulálunk neki, és felkészítőjének Ocsovainé Gombás Mária tanárnőnek!

Mezei futóverseny 

Futsal bajnokság 

2022.10.25. - Maklar Atlétika - mezei futóbajnokság
VI. Krcs lány: 1. hely - Kis Jázmin Viktória; 4. hely - Nagy Hanna Karola
VI. Krcs fiú. 4. hely - Váradi Noel
Mindhárom tanuló kvalifikálta magát az országos versenyre !
V. Krcs fiú , lány. Berecz Zsófia - 12. hely; Divald Benedek - 10. hely
Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak!

2022. 10. 26. Hatvan
FUTSAL Fiú
Csapat : ÁLL MARTIN BENCE, BODOR TAMÁS RÓBERT, GÁL ATTILA
KOVÁCS GERGŐ, PANYI ATTILA, SEBESTYÉN BALÁZS
SZILÁGYI SZABOLCS ÁRON, VÁRADI MIKLÓS KEVIN, VÁRADI NOEL
1. helyezést értek el, így tovabbjutottak a megyei döntőbe!
Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak Laska Edit tanárnőnek!

Országos Haditorna Verseny 

Futóverseny 

Haditornán járt iskolánk csapata. A küzdelemben az 5. helyet szerezték meg a 16 csapatból. A csapat tagjai: Váradi Noel, Szűcs Dávid, Dénes Virág, Szabó Patrik. Felkészítő tanáruk: Hatvani Ferenc. Gratulálunk nekik!

Egy októberi hétvégén rendezték a XV. BIOMED Tókerülő futást Palotáson. Iskolánk tanulója Berecz Zsófia (10.C) a 3,8 km-es távon ELSŐ helyezett lett! Szívből gratulálunk neki!


Hosszant tartó, türelemmel viselt betegség után elhunyt szeretett kollégánk Kiss Ernő tanárúr. A hatalmas munkabírású, elkötelezett, kiváló pedagógus halálával igaz barátot, tapasztalt szakembert és nagyszerű kollégát veszített el az iskola közössége.

Emlékedet mélyen megőrizzük, Isten nyugosztaljon Ernő!


Elismerés a Parlamentben


Szőrős Kevin festő-mázoló-tapétázó tanuló a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen elért I. helyezéséért és Szabados Gyula oktató a felkészítésért elismerő oklevelet vehetett át  György László Innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és vállalkozásfejlesztésért felelős államtitkártól a Parlament Felsőházi termében. Itt fogadták Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár asszony  gratulációját.


Elismerés Diákjainknak és Oktatóiknak


Az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központ, a Heves Megyei Kormányhivatal és a Heves Megyei Kereskedelemi és Iparkamara díjazta a megye tanulóit és oktatóit akik kiemelkedő eredményket értek el az országos versenyeken. Iskolánk több tanulója és oktatója részesült elismerésben:
Szabados Gyula az Év Tehetséggondozó Pedagógusa díjat kapta valamint Elismerő oklevelet kapott az Országos SzKTV-re való felkészítésben végzett kimagasló, elhivatott munkájáért.
Balassa Tamás és Mizser László Elismerő oklevelet kapott az Országos SzKTV-re való felkészítésben végzett kimagasló, elhivatott munkájáért.
Szőrös Kevin Elismerő oklevelet kapott az Országis SzKTV döntőjében Festő, mázoló, tapétázó szakmában elért I. Helyezéséért.
Kocsisné Birkás Edit a Tehetséggondozásban végzett kiemelkedő pedagógiai munkájáért.
Bődi Viktória Dóra az ÁSZÉV országos döntőjében, pedagógia ágazat kategóriában elért II. Helyezéséért.
Gratulálunk diákjainknak és kollégáinknak!


ÉReTT díjas igazgató Lőrinciben


Az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács (ÉReTT), Tehetségsegítő Díjat adományozott Oroián Erzsébet a HMSZC Március 15. Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatójának. A díjat olyan szakemberek kaphatják, aki legalább 3 tanéven át folyamatosan tehetségsegítő tevékenységet végeznek, melynek jelentős hatása a tehetséges fiatalok körében igazolható.


Remekelnek a majori diákok


  • A Szegedi Tudományegyetem Alkalmazott Pedagógiai Intézet Óvodapedagógus-képző Tanszék által meghirdetett A JÖVŐ ÓVODÁJA című pályázaton, esszé kategóriában benyújtott pályamunkájával Szolláth Zsófia 11.B osztályos pedagógia ágazati képzésben résztvevő tanuló I. helyezést ért el, Pasztercsák Liliána 9.C osztályos szociális ágazati képzésben résztvevő tanuló pedig II. helyezért ért el.
  • III. helyezést ért el iskolánk csapata vendéglátó versenyen, melyet Egerben a Gazdaságtudományi Intézetben "5 éve Hungarikum az Egri bikavér" címmel rendeztek meg. Csapatunk a Márciusi Ifjak nevet viselte, tagjai: Kovács Dominika, Simon Dávid és Balogh Csaba. Egyéniben is versenyeztek a diákjaink: Kovács Dominika cukrász és Balogh Csaba szakács a 3. helyen, míg Simon Dávid pincér 2. helyen végzett.

Határokon átívelő sikerek Vörösmajorban


Sopronban rendezték meg május 18-20.-án, a „Legyetek ti is pedagógiai innovátorok” elnevezésű határon átívelő Kárpát-medencei középiskolai pedagógiai verseny döntőjét. A rendezvény szervezője a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara volt.

A versenyt februárban hirdették meg, melyen iskolánkból két csapat is elindult. A pályaművek leadási határideje április volt, így kihasználva az időt a diákok 1,5 hónapig dolgoztak az innovációjukon. A kreativitásnak és szorgalomnak meg lett az eredménye, mert az induló 31 csapat közül, mindkét csapat a legjobb 12-be jutott, így részt vehettek a soproni döntőn.

A verseny 3 napos volt, ami nagy élmény nyújtott a diákoknak és az őket felkészítő pedagógusoknak egyaránt. A verseny helyszínén a csapatok egy népművészeti kiállítást is berendeztek. A döntő napján a gyerekek kitűnően helyt álltak, így a Kincsesláda csapat különdíjat nyert és egy 2 napos balatoni nyaralást, míg a Majori Mókuskák csapat III. helyezett lett, mellyel sportszer vásárlási utalványt nyertek.

Kincsesláda csapat tagjai: Polyák Loretta, Pozsonyi Jázmin, Szolláth Zsófia 11.B pedagógia ágazatos tanulók, felkészítő tanáruk Novák Emese tanárnő

Majori Mókuskák csapat tagjai: Kiss Kata Kinga, Kovács Vivien Anna, Pasztercsák Liliána 9.C kisgyermekgondozó szakos tanulók, felkészítő tanáruk: Kocsisné Birkás Edit tanárnő.


Szőrös Kevin a szakma sztárja! 

Szőrös Kevin 11.E osztályos tanuló, első helyezést ért el az országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, festő-mázoló-tapétázó kategóriában. Kevin a verseny alatt végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, majd a döntőben higgadt, precíz munkájával elnyerte a zsűri tetszését. A versenyen nyújtott eredményéért elnyerte a szakmai bizonyítványt is, így neki nem kell már vizsgát tennie. Gratulálunk és tovább sok sikert kívánunk az életben! Felkészítő tanárok: Balassa Tamás, Mizser László és Szabados Gyula


Bronzérmes lett a lány focicsapatunk!


Április  21-én rendezték a Diákolimpia leány labdarúgás megyei döntőjét. A lányok szoros küzdelmet játszottak a döntőbe jutott csapatokkal.
Játékosok: Szabó Amanda, Király Pálma, Nótár Petra, Szécsényi Dalma, Tamás Vivien, Bolgya Virág, Lakatos Orsolya, Balogh Fanni
Eredmények:
Berze Gimnázium – HMSZC Március 15. Technikum (4- 3)
Gárdonyi Gimnázium - HMSZC Március 15. Technikum (2-1)
Andrássy Gimnázium - HMSZC Március 15. Technikum ( 2-4)
I hely Berze Gimnázium
II hely Gárdonyi Gimnázium
III hely HMSZC Március 15. Technikum
Gratulálunk a lányoknak és felkészítő tanáruknak Kenézi Emőke tanárnőnek!


ÁSZÉV verseny 

Az Országos Ágazati és Ágazaton kívüli Szakmai Vizsgatárgyak Versenye (ÁSZÉV) versenyen Bődi Viktória Dóra 2. helyezést ért el Pedagógiai ismeretek tárgyból. A nyeremények mellett 100 pontot kap a felsőoktatási felvételi eljárás során! Felkészítő tanár: Kocsisné Birkás Edit. Szintén ezen a versenyen vendéglátóipari ismeretekből Bata Brigitta 29., Nagy Eszter a rendvédelmi ismeretekből a 35. helyen végzett. Brigi az elért eredményével 25 többletpontra jogosult a felsőoktatási felvételi eljárás során! Felkészítő tanáraik: Rusznyák Lászlóné és Széles József.


Közlekedésbiztonsági verseny 

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2022. április 13-án megrendezte a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntőjét. A versenyen a középiskolák tanulóinak szabálykövető és biztonságos közlekedésre nevelése volt a célkitűzés. A diákok KRESZ elméleti feladatlapokat töltöttek ki, illetve kerékpáros, segédmotoros-kerékpáros, és személygépkocsival történő ügyességi feladatokban mérhették össze tudásukat. Iskolánk csapata 2. helyezett lett! Felkészítő tanáruk Kertesi László.


Kedves Szülők / Felvételizők!

Az alábbiakban közöljük a felvételi vizsga során kialakult ideiglenes felvételi rangsorokat. Minden felvételizőt valamennyi olyan tagozaton rangsoroltunk, amelyet a jelentkezési lapon megjelölt intézményünkben.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a jegyzékben elfoglalt hely NEM VÉGLEGES.

Fontos információk:

1. A végső sorrendek az Oktatási Hivatal központi számítógépes rendszerében alakulnak ki, ezért nehéz megbecsülni, hogy az egyes tagozatokra milyen átlaggal lehet bekerülni.
2. Lehetőség van arra, hogy a felvételizők 2022. március 21-én vagy 22-én módosítsák az általános iskolákban a jelentkezésüket: megváltoztassák az iskolák, illetve a tagozatok sorrendjét, esetleg új tagozatot vegyenek föl a már jelölt iskolákban. Új tagozat felvételét csak az általános iskolában történt módosítás esetében tudjuk figyelembe venni.
3. Aki feltétlenül iskolánkba szeretne jönni, ügyeljen arra, hogy az esetleges módosításnál iskolánkat rangsorolja előre! Ez nem rontja a más iskolába történő felvétel esélyeit.
4. A végleges felvételi eredményről a Felvételi Központtól kapott értesítés alapján, postai úton és iskolánk honlapján is tájékoztatjuk a felvételizőket 2022. április 30-ig.
5. Elképzelhető, hogy sajnos elutasító határozatot kap valaki. Ez esetben, a határozatban olvasható módon lehet majd fellebbezni.


Irány a döntő!

Szőrös Kevin bejutott a Szakma Sztár verseny országos döntőjébe, mely április 26-28-án lesz Budapesten! A középdöntőben a 4-ik helyet szerezte meg, amely eredménnyel már megszerezte a festő, mázoló, tapétázó bizonyítványt!
Gratulálunk neki és felkészítő tanárainak Balassa Tamásnak, Szabados Gyulának és Mizser Lászlónak! Szurkolunk a továbbiakban is!


ÁSZÉV verseny eredmények 


Az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak (ÁSZÉV) versenyének írásbeli döntőjébe jutott:
Bődi Viktória 12.B pedagógia ismeretek tárgyból
Bata Brigitta 12.B vendéglátóipari ismeretek tárgyból
és Nagy Eszter 12.A rendészeti és közszolgálati ismeretek tárgyból.

Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak! Sok sikert március 2-án a versenyen!


Újabb jó hír!

Szőrös Kevin festő, mázoló, tapétázó tanulónk bejutott a Szakma Kiváló Tanulója verseny középdöntőjébe az előválogatón elért eredménye alapján. Gratulálunk neki és felkészítő tanárának Balassa Tamás tanár úrnak!


Sikeres Közszolgálati ügykezelő vizsgát tett a Rendészet és közszolgálat ágazaton tanuló 12.A osztály. Gratulálunk nekik!


Sikeres vizsgát tettek a felnőttképzésben eladó szakon tanuló hallgatóink! Gratulálunk!


Sikeres vizsgát tettek a 12.B osztály vendéglátó ágazati képzésben résztvevő diákjai is. Ők a Pincér képesítést szerezték meg. Szívből
gratulálunk nekik és sok sikert az érettségin!


Sikeres vizsgát tettek a 12.B osztály sport ágazati képzésben résztvevő diákjai is. Ők a Regeneráló balneoterápiás masszőr képesítést szerezték meg. Szívből gratulálunk nekik és sok sikert az érettségin!


Sikeres Óvodai dajka szakképesítést szereztek a 12.B pedagógia ágazaton tanuló osztály diákjai. Gyönyörű eredményt értek el, hisz mindenki jelesre vizsgázott. A vizsgaelnök több tanulót is kiemelt a szép feleletéért. Dícséretben részesült: Demus Daniella, Farkas Réka, Ludvig Anett, Uti Alexandra, Varga Kira. Mindenkinek szívből gratulálunk!


Sikeres Sport ágazati alapvizsgát tettek, az érettségi utáni képzésben résztvevő tanulóink. Gratulálunk nekik és felkészítőiknek!


"Megcélozni a legszebb álmot" területi szavalóverseny eredményhirdetése 

Diákolimpia Futsal bajnokság I. Hely! [????]
Továbbjutottak a megyei döntőbe!
Gratulálunk a csapatnak és a felkészítő tanárnőnek Laska Editnek!


Megyei Diákolimpia fordulón a mezei futóversenyen remekeltek diákjaink! 3 helyezett lett, ezzel továbbjutott az Országos Diákolimpiára Váradi Noel.
Szűcs Dávid és Szabó Vivien - 6. helyet szerezte meg.
Gratulálunk
nekik és felkészítő tanáruknak Laska Edit tanárnőnek!


A mai napon iskolánk leány csapata Fair Play Kupán vett részt, és megszerezte a második helyet, mellyel biztosították helyüket a következő fordulóban.
Játékosok :
Gladysz Kitti, Kutka Julietta, Oláh Vanessza, Gyurkó Virág, Szabó Vivien, Daróczi Borbála, Oláh Dorina, Nádas Erzsébet.
Eredmények :
Major Királyok 1- 0 Diszi
Bajza 0-0 Major Királyok
Széchenyi 0 -0 Major Királyok
Gratulálunk a második helyezéshez! Hajrá a következő fordulóban tavasszal!


Október 13-án Egerben a HMSZC Kossuth Zsuzsanna Technikumban rendezték meg az idei területi "Hadi Torna " versenyt melyen 17 csapat -köztük iskolánk rendvédelmi tanulói - mérte össze erejét! A remek hangulatú versenyen Szabó Patrik-Szűcs Dávid-Németh Marcell- Fábián Dávid összeállítású csapatunk a 4. helyet szerezte meg, tanúbizonyságot téve kitartásból, akaratból!
Gratulálunk a csapatnak!!!

Diákolimpia Hatvan Női futball
Szikszi - Major 0:0 büntető rúgással a Major nyert
Major - Diszi 7:0
Major - Bajza 5:0
Gratulálunk
a lányoknak az első helyért!
Sok sikert a következő fordulóra!


MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT 

Magyarország Köztársasági Elnöke Oroián Erzsébet igazgató asszony részére a hazai szakképzés területén végzett több évtizedes, magas színvonalú oktatói és intézményvezetői munkája elismeréseként a MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT kitüntetést adományozta.
Nagyon büszkék vagyunk! Szívből gratulálunk!

Kitüntetés 

Iskolánk igazgató asszonya Oroián Erzsébet a mai napon, Lőrinci Város Közszolgálatáért kitüntető díjat vehetett át Szabó Zsolt országgyűlési képviselő úrtól és Víg Zoltán polgármester úrtól Lőrinci városában. Szívből
gratulálunk az elismeréshez!


 Újabb siker iskolánkban!

Az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyében Bősze Boglárka az országos 17-ik helyet szerezte meg Pedagógiai ismeretek tárgyból, ezzel a felsőfokú felvételi eljárásban plusz 50 pontra jogosult.
Oláh Fanni Brigitta az országos 36-ik helyet szerezte meg Vendéglátóipari ismeretek tárgyból.
Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak Kocsisné Birkás Edit tanárnőnek és Széles József tanárúrnak!
Sok sikert a felvételihez!


Fantasztikus eredmények! 

Bár a járvány miatt nem folytatódik tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, de az írásbeli eredmények megérkeztek, és
Balázs István Krisztián végzős szakács tanulónk a 388 indulóból holtversenyen a 7-ik helyen végzett, míg Kiss Bence végzős pincér tanulónk a 279 versenyzőből a 8-ik helyen végzett. A százalékos eredményükkel felmentést kapnak a szakmai vizsga írásbeli része alól. Gratulálunk a diákjainknak és felkészítő tanáraiknak Kiss Ernő és Széles József tanár úrnak!

A festőink sem maradtak le idén sem! A Szakma Kiváló Tanulója Verseny írásbeli fordulóján 88 induló közül a 11.D osztályból Hegedűs
Balázs
a 4-ik helyen, Mészáros Ádám a 10-ik helyen, míg Pók Dániel a 11-ik helyen végzett!
Gratulálunk nekik is és felkészítő tanáruknak Balassa Tamásnak!


Pedagógus Oscar 

A pedagógiai munka elismeréseként 2017 óta, immár hagyományosan, idén is megszervezte a Neteducatio Kft a Pedagógus Oscar-díjra való jelölést. Iskolánkból 3 kolléga kapott jelölést: Kiss Ernő tanár úr (vendéglátás), Kocsis Tiborné tanárnő (pedagógia) és Talán Éva tanárnő (matematika). Gratulálunk nekik a jelöléshez is, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy 3-an is kaptak jelölést az intézményben. Még büszkébbek vagyunk arra, hogy TALÁN ÉVA tanárnő bejutott a legjobb 15 pedagógus közé a zsűri alapján. A továbbiakban a közösségi médiában lehet rájuk szavazni.


Remekeltek tanulóink az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak első fordulójában 

Pedagógia ismeretek tárgyból továbbjutott Bősze Boglárka a 21-ik helyen 91%-al.
Elindult a versenyen: Bagi Boglárka (36.hely); Bánka Judit Sára (77.); Daróczi Borbála (91.) ; Szita Alexandra Éva (100.); Kanzler Dominika (114.) és Hegyi Kinga (119.)
Vendéglátóipari ismeretek tárgyból továbbjutott Oláh Brigitta Fanni a 23-ik helyen 63%-al.
Elindult a verseny még: Marton Gyula (68.)
Rendészet és közszolgálati ismeretek tárgyból elindult a versenyen: Terék János Tamás (61.); Varju Balázs (62.)

Gratulálunk nekik és felkészítőiknek: Kocsis Tiborné és Rusznyák Lászlóné tanárnőnek és Széles József tanár úrnak!


Rendhagyó szalagtűzésre került sor iskolánkban 

Szerettük volna, ha a felnőtté válás jelképe a szalag, eljut jogos tulajdonosaihoz, ezért a járványügyi előírások teljeskörű figyelembevételével jelképes szalagtűzésre került sor. Az osztályok a termeikben tekintették meg felvételről a kis műsort és az igazgatói beszédet, majd maguknak feltűzték a szalagot. 
Büszkék vagyunk rájuk, és sok erőt és kitartást kívánunk a vizsgákra való felkészüléshez!


Interjú Oroián Erzsébet igazgató asszonnyal 

Interjú végzőseinkkel 


Ebben az időszakban nem csak a nyolcadikosokért izgulunk, de a saját végzősienkért is. A mágikus február 15-i időpont határideje a középiskolai,felsőoktatási és érettségire való jelentkezésnek is.
Tanulóinkkal készítettük rövid kis interjút, hogyan is állnak most végzősként.


Siker a VE-GA-TOUR vetélkedőn! 


Iskolánk csapata III. helyezett lett! A csapat tagjai Kövesdi Martina, Oláh Brigitta Fanni és Marton Gyula 12.B osztályos tanulók.
Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek!
Középiskolás diákoknak hirdette meg az Eszterházy Károly Egyetem a „VE-GA-TOUR” vetélkedőt a magyar gasztronómia népszerűsítésére. A megméretés végén online hirdettek eredményt a szervezők.
Nagy Zoltán mesteroktató, királyi főszakács bevezetőjében emlékzetetett: a vetélkedő célja, hogy közelebb hozza a vendéglátás, gasztronómia és turizmus területét a diákokhoz. A rendezvény lebonyolítása az Eszterházy Károly Egyetem szervezésében történt, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vendéglátós Mesterek Klubja támogatásával az EFOP-3.5.1-16-2017-00011 számú, „Duális és gyakorlatorientált képzések fejlesztése az Eszterházy Károly Egyetemen” című projekt keretén belül. Elhangzott: a verseny első fordulójában egy turisztika-vendéglátás körében megfogalmazott tesztet kellett kitölteni a tanulóknak. A második fordulóban egyetemi hallgatók készítettek kis videofilmeket Eger turisztikai attrakcióiról és ebből egy hangos PPT-t kellett készíteni az idegenforgalom-turisztikai ágazatban tanulóknak, míg a vendéglátósoknak egy videofilmet egy szabadon választott vendéglátó egységről.
A harmadik forduló jelentette a döntőt. Itt egy 40 kérdésre kellett válaszolni szintén idegenforgalom-turisztika-vendéglátás kérdéskörben.
A megméretésre 16 csapat jelentkezett, a döntőre 13 maradt a versenyben.


"Megcélozni a legszebb álmot" Területi Szavalóverseny díjazott versmondói 

Nagy örömünkre ebben a nehéz helyzetben is sokan vágtatok neki a szokatlan
megmérettetésnek. A zsűri meghozta döntését, és így ki tudjuk hirdetni az eredményeket. A
díjazottaknak gratulálunk, a legjobbakat meghallgathatjátok itt, az alábbi linkeken.
Őket  levélben is értesítjük, és várhatóan hamarosan, a járványhelyzet engedtével
ünnepélyes keretek között adjuk át a díjakat.

Iskolánk tehetségpont lett!

Intézményünk tantestületének pedagógiai gyakorlatát jól szemlélteti iskolai hitvallásunk:

„Az ISKOLA a tudásszerzés bölcsője, és egyben a diákok mindennapi életének színtere.”
(Petőfi Sándor)
Pedagógiai munkánk során mindig törekedünk arra, hogy a ránk bízott diákok örömmel vegyenek részt a tanítás - tanulás folyamatában, képesek legyenek fejlődni és kibontakozhassanak képességeik. Céljaink eléréséhez folyamatosan keressük az új utakat, melyre nagyszerű lehetőséget nyújt az iskolai „Tehetségpont” létrehozása.

Kiemelt területként kezeljük az egyéni bánásmód, a differenciálás gyakorlati megvalósítását, a tehetségek támogatását, segítését. Ezért döntöttünk úgy a tavalyi tanévben, hogy eredményeinket és céljainkat összegezve pályázunk a Tehetségpont címre, hogy csatlakozhassunk a Nemzeti Tehetségpontok Hálózatához.
Valljuk, hogy a tehetség valamely formája minden emberben ott rejtőzik. Minden tanuló, aki intézményünkben folytatja tanulmányait, tehetséges valamiben. Ezt a képességet, készséget, meg kell találni, felszínre kell hozni. Iskolánk elkötelezett tehetségek sokszínűségének felfedezésében, felkarolásában és kibontakoztatásában.

Nagy örömöt jelentett számunkra, hogy a 2019-ben beadott regisztrációs anyagunk elérte a várt eredményt, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Szakmai bizottsága iskolánk Tehetségpont működési kérelmét elfogadta, így az 2019-2020 tanévet már működő Regisztrált Tehetségpontként kezdhettük.
Az intézményünk által alapított helyi hatáskörű Tehetségpont neve:
 „ESZC Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma”,
 azonosítószáma: TP 111 002 664.

A Tehetségpont képviselője: Rusznyák Lászlóné, kapcsolattartója: Nagy Viktória

Mindkét kollégánk rendelkezik speciális tehetséggondozással kapcsolatos továbbképzésen szerzett végzettséggel, amely segíti a helyi tehetséggondozást, tehetségek beazonosítását.

Intézményünkben hagyománya van az új utak keresésének, a folyamatos fejlődésnek, éppen ezért tehetségfejlesztő munkánkat is tudatosan és hatékonyan szervezzük a mindennapokban.

Büszkén mondhatjuk, hogy intézményünkben nincs olyan pedagógus, aki ne állna mellszélességgel célkitűzéseink mellé, ne vállalna szívesen feladatot a Tehetségpont működésében. Valamennyi kollégáról elmondható, hogy sokrétű, gyakran több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a témában, folyamatosan beépítve az új ismereteket a gyakorlati munkába.

A 2019-2020 tanévben kiváló eredményeket értek el tanulóink, elhivatott pedagógusaink felkészítésével szakmai és sport versenyeken egyaránt.

Igyekeztünk a tehetséggondozás szempontjai szerint tudatosan irányítani az iskolai verseny- felkészítő munkát, a gyakorlás mellett ügyelve az erősségek és gyengeségek feltárására, a gyengébb területek fejlesztésére.

Emellett fokozott figyelmet fordítani a kiemelkedően tehetséges gyerekek beazonosítására, megfelelő helyre irányítására is.

Idei tanévünk kiemelt feladata volt a tehetséggondozó tevékenységhez kapcsolódó tervező munka még tudatosabbá tétele, az elemzés – értékelés fejlesztése, a folyamatos visszacsatolás, reflexiók rögzítése, valamint a következő tanév tehetségtámogató tevékenységének előkészítése.

https://tehetseg.hu/tehetsegpont/tp-111-002-664?fbclid=IwAR3apOaa9-HTwrMnqPXd1WNKtxGmAYgLjNStwKkAeOmQmOPvfjCp0mml5_s

Az iskola eseményei a 2020/21-as tanévben: 

I. félév

Feltöltés alatt.A magyar gyermekvédelmi rendszer működése 

A gyermekek védelmét szolgáló rendszerben dolgozó gyermekjóléti és gyermekvédelmi szakemberek, a gyermekvédelmi észlelő- és jelzőrendszer tagjai és a szülők/gyámok valamennyien találkozhatnak a gyermekek online térben való veszélyeztetettségével, melynek észlelése esetén jelzési kötelezettségük áll fenn.

IDE kattintva olvashatja a teljes tájékoztató anyagot a témában.


Újra régi fényében pompázik a selypi óvoda

Festő tanulóink gyakorlati idejük során, felújítják a környék intézményeit is. Így mindenki jól jár, hisz ők a valós életben, valós körülmények közt gyakorolhatnak, az intézmény tulajdonosai és használói pedig megújult körülmények közt dolgozhatnak, tanulhatnak. A HATVANONLINE cikkét ITT lehet elolvasni.

Irány az Országos Diákolimpia 

Iskolánk tanulói nagyszerű eredményeket értek el a XIX. Fekvenyomás Diákolimpia régiós versenyén, melyet Ajkán rendeztek meg.
Oláh Ábrahám /10 A rendvédelmi tagozat/ 66 kg-os kategóriában 120 kg nyomással aranyérmet szerzett! Teljesítménye az egész verseny legkiemelkedőbb eredménye. Szita Bence /10C vendéglátó tagozat/ 72kg -os kategóriában ezüst érmet, 
Juhász Enikő /9 A rendvédelmi tagozat/ bronz érmet nyert női 72 kg-os kategóriában! 
Találkozunk velük az ORSZÁGOS DÖNTŐN Encsen !!!
Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáruknak Hatvani Ferencnek

Logisztori matekverseny 

Gratulálunk Bődi Viktóriának, Németh Marcellnak és Varga Kíra-nak akik az Irány az Olimpia Logi sztori matekversenyen II. helyezést értek el Gyöngyösön a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskolájában. Felkészítő tanáruk Révfy Iván Jenőné volt, akinek szintén gratulálunk! Kísérő tanáruk Talán Éva volt.


Átalakul a szakmatanulás 


Országos Középiskolai Pedagógiai Csapatversenyen vettünk részt 

A Mátészalkai Szakképzési Centrum Budai Nagy Antal Szakgimnáziuma szervezte meg a kétnapos Országos Középiskolai Pedagógiai Csapatversenyt 11-12-es tanulók részére a nagykállói intézmény tornatermében.

Az Egri Szakképzési Centrum Március 15. Szakgimnáziumát Bősze Boglárka, Kanzler Dominika és Szita Alexandra képviselte felkészítő tanárukkal, Kocsisné Birkás Edit tanárnővel.4 millió tanösvényre  

Március 8-án hirdették ki a 2018 októberében meghirdetett Richter Anna Díj győzteseit. A csapatok összesen 20 millió forint támogatást kapnak innovatív projektjeik megvalósítására a Richter Gedeon Gyógyszergyár jóvoltából. A Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket. 

Közel kétszáz pályázat érkezett, melyből a Richter Anna Díj öttagú zsűrije négy kategóriában (gyógyszerész, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó és orvos) egy-egy nyertes hirdetett, az ötödik nyertesről pedig a nagyközönség szavazhatott.

A pedagógus kategória győztese a lőrinciben működő Egri Szakképzési Centrum Március 15. Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának csapata lett, akik iskolájuk területén hozzák létre a Richter Anna Tanösvényt és mezítlábas parkot.

A zsűri díját Kertész Éva újságíró, a 21 Nő az egészségügyért Alapítvány ügyvezetője adta át Kocsisné Birkás Edit csapatvezetőnek és megjelent csapatának Oroián Erzsébet igazgatóasszonynak, Husanyicáné Érsek Enikő igazgatóhelyettesnek és Gyuris Sándor az ESZC főigazgató helyettesének.

 „A pedagógusok ismét bizonyították, hogy a lehetőségek felismerése a legszebb és legkreatívabb gondolatokat szüli. A természet szeretet, egy jókedvű mezítlábas séta segít abban, hogy ne szakadjunk el a környezetünktől, a valóságtól, s erre a tapasztalásra egyre inkább szüksége van minden embernek. Külön köszönettel tartozom az öletgazdáknak azért is, mert csapatban, széles körű összefogással kívánják megvalósítani az ötletet, amely minden résztvevőnek motivációt, örömet jelent. Egy ilyen jól átgondolt, természetközeli kezdeményezés gazdagon megtérül majd, és évtizedekre előre mutat. Százezernyi apró lábnyomot, és lelkes, boldog gyerekeket kívánunk a programhoz, szívből gratulálunk a csapatnak!”- méltatta Kertész Éva a díjazottakat.
Festő-mázoló-tapétázó szakmai fórum 

Az iskolánkban folytatott szakmai képzések között a festő-mázoló-tapétázó szakma 45 éves múltra tekint vissza. Ez alkalomból hívjuk össze a térség szakembereit, hogy megvitassuk a szakma jelenét és jövőjét az építőipari fejlődés tükrében.

Időpontja: 2020. március 26. 10 óra


Színházlátogatás Egerben  

A tanulókkal 10 órakor indultunk Lőrinciből, Vörösmajorból. A kirándulásra 13 fő jelentkezett. Köztük voltak többen, akik velünk voltak márciusban is. Ők már rutinosabban viselkedtek, ismerős volt nekik a „menetrendünk”. Hatvanban csatlakoztak hozzánk az ESZC Damjanich János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanárai és diákjai is – hasonlóan a múltkori kiránduláshoz. Miután megérkeztünk Egerbe, megtekintettük az egri Bazilikát, ami szintén új élmény volt többeknek.

Szigligeti Ede: Liliomfi című vígjátékát néztük meg Blaskó Balázs Jászai - díjas rendező rendezésében. Valóban tavaszi, vidám és zsongó darabot láttunk. A színészek közül felismertük a legutóbb látott darab szereplőit. A szünetben beszélgettünk a cselekményről, hogy mennyire jól alakítják a karaktereket a színészek, hogy teljesen leköti őket a cselekmény, magával ragadja őket a darab lendülete, vidámsága.  A szerelem, a titkos/tiltott szerelem ábrázolása olyan téma volt a számukra, ami kamaszkoruk meghatározó eseménye. A színdarab megtekintése után bepillantást nyert két diáklány a kulisszák mögé. Lehetőségük adódott találkozni a színészekkel. Beszélgettek velük, autogramot kaptak és megörökítettük a találkozást fotókon is. Láthatták, hogyan készülnek a színészek az esti darabra, elmondhatták véleményüket, hogy mennyire jól érezték magukat és mennyire tetszett az előadás.