Egri Szakképzési Centrum
Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035

Weboldal alcíme
Egri Szakképzési Centrum
Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035

Weboldal alcíme

Az idei Szakmák Éjszakája időpontja:

2020. április 3. péntek

Mit sportolsz? Nálunk most egyszerre többféle dologban megmutathatod, mit tudsz

A sport ágazati képzésben résztvevő diákok segítségével többféle sorversennyel készülünk! Gyertek és mutassátok meg leendő tanáraitoknak miben vagytok profik. Ugrás? Futás? Egyensúlyozás?

Mit csinál egy barista? Gyere próbáld ki a kávézónkban!

Már hagyományosnak mondható, hogy kávézó várja a vendégeket a kastély épületében. Idén a baristák világába kalauzoljuk a látogatóinkat, kipróbálhatják, milyen rajzolni a kávéhabba. Könnyű vagy nehéz, gyere, és döntsd el magad!

Lézershow a kastély épületén! Látványos fényjátékkal köszöntjük vendégeinket!

Az idei év egyik szenzációs programja a kastélyra vetített fényfestés, lézershow lesz! Az egyedülálló program látványos lesz, hisz zenei aláfestés kap a fényjáték. Témájában kapcsolódunk a húsvéthoz.

Húsvéti előtti nagybevásárlás a Majorban az eladók segítségével

5000ft értékben kell összeszedni húsvéti ünnepkörhöz tartozó árukat 2 perc alatt. Az nyer, aki a legrövidebb idő alatt, a legközelebb tud 5000ft-hoz árut válogatni. Természetesen az árak nincsenek feltűntetve.

Újrahasznosítunk! Készíts tojástartóból húsvéti tojástartót!

A pedagógia ágazaton tanulók segítségével hétköznapi tojástartóból készíthetnek az érdeklődők húsvéti tojástartót, kakas és csirke formában. Díszhetik filccel, tollakkal, csak a képzeletük szab határt.

Szabadulj ki! Ha be mertél menni, akkor próbálj meg kijönni!

A rendvédelem ágazati képzésben tanulók közreműködésével a „gyanúsítottaknak” logikai és ügyességi feladatok megfejtésével ki kell szabadulni a fogdából. Ujjlenyomatot veszünk, rabosítunk, majd ha sikerült megfejteni minden feladatot, akkor felmentjük a vád alól a gyanúsítottat.

Fessünk, de most ne a falra! Húsvétra készülve vajon mit  is festhetnénk?

A festő tanműhelyben előre elkészített só-liszt gyurma tojásokat lehet szépen kifesteni, hisz egy jó festő nem csak a falat tudja szépen megmunkálni, hanem az apróbb dolgokat is. A szépérzék elengedhetetlen ehhez a szakmához, így a díszítőmunkát most kicsiben is ki lehet próbálni.

Nyuszit huzalból? Hímestojást hungarocellből? Nálunk lehet!

A jól felszerelt bányásztanműhelyben a tanulók és mesterük segítségével különleges húsvéti tárgyakat lehet majd készíteni a bányászatban használatos kézi eszközökkel, gépekkel. Aki szeret barkácsolni, ezt a programot ne hagyja ki!

Lámpással az újonnan létrehozott, sötét Richter Anna Tanösvényen

A pedagógia ágazati képzésben résztvevő diákok, ebben az esetben túravezetők irányításával, éjszakai séta a tanösvényen és mezítlábas parkban. Vajon milyen hangokat hallunk majd az esti erdőben? A kastély szelleme megjelenik majd?

A magyar gasztronómia jegyében igazi bográcsossal várjuk az éhes látogatókat

Mi már délután az éjszakára készülünk, így a megnyitó utáni pillanatokban már meg is ízlelhetik a szabadon főtt bográcsos ételeinket. „Egy nép étkezési kultúrája, szokásai, konyhájának fejlődése az adott nép történelmével szorosan összefügg.” (Tusor András) Emellett a magyar gasztronómia története jó példa arra, hogy nem szabad túlbecsülni a modern sütési-főzési eljárásokat, valamint arra is, hogy a régi ételeket sem szabad lebecsülni, mivel az egészséges táplálkozás elemeit mindkettőben megtalálhatjuk.

Külsős program:

Hon / védelem - honvédelmi és fegyver bemutató hivatásos katonák által

A Magyar honvédség 32. Nemzeti Díszegység katonái fegyverbemutatót tartanak rendezvényünkön. A Honvéd Díszzászlóalj feladatai közé tartozik, hogy különböző rendezvényeken, ahol értékként fogalmazódik meg a hon védelme, ezzel kapcsolatos bemutatókat tart. Bízunk benne, hogy nagy érdeklődésben lesz részük a hont védő katonáiknak.

Hova tovább – középiskolai és felsőoktatási pályaválasztási tanácsadás

Több egyetemet is meghívunk rendezvényünkre, akik tájékoztatják majd az érdeklődőket a tovább tanulási lehetőségekről. Pl.: Miskolci Egyetem Műszaki és Földtudományi Kar, Eszterházy Károly Egyetem Pedagógiai Kar

Suli-büfé a legjobb hely, ahol ehetsz, ihatsz, beszélgethetsz

Iskolánk méltán híres a büféjéről, Cini csoda kreálmányaitól. Nála lehet kapni mindent, miről még azt sem tudod, hogy szereted. Kóstolhatsz saját készítésű joghurtot gyümölcsökkel, frissen készített salátatálat, amiből szeretnéd, forró teakülönlegességeket, rántott húsos szendvicset, duci hamburgert és még gofrit is! Ha eljössz látogatóként, te is ízelítőt kaphatsz a termékeikből mini változatban, hisz a kedvedért kinyit este is! 


Az idei Szakmák Éjszakája időpontja:

2019. április 12. péntek

Kísérő program 13.30 - 15.30 óráig

Esti program 18.00 - 22.00 óráig

Mindenkit várunk szeretettel!

Kísérő program:

1.Hófehérke és hét bányásztörpe előadás

Időpont: 13.30, helye: Tornaterem

Az eredeti mese feldolgozása diákok és tanáraik szövegezésével. A történet folyamán, a szereplők közreműködésével, a közönség megismeri az iskolában tanulható szakmákat.

2.A mozgás fél egészség, a tánc egész. Zumbázz velünk!

Időpont: 14.00 helye: tornaterem

A sport és rendvédelmi ágazatban tanuló diákok állítanak össze egy könnyű, játékos zumba koreográfiát, amit a helyszínen a megtanítanak a résztvevőkkel. A könnyed és ismert ritmusra tornáztatják meg a gyerekeket a tanulók, akik élvezik a sportjukat.

3.„A tavasz kiszabadítja a virágokat, hogy színesre fessék a nevető földet.” R.Heber

Időpontja: 14.30 Helye: Kézilabda pálya

A festő tanulók és szakoktatók segítségével aszfaltrajzverseny hirdetünk. Téma a tavaszi virágok, tavaszi hangulat, Húsvétvárás. A gyerekek a kézilabdapályán felrajzolt részeken, színes krétákkal valósíthatják meg képzeletük tavaszát.

Szakmák Éjszakája program:

18 órától, folyamatosan minden program

4.Régi idők osztályterme kiállítás, az idén 70 éves iskola emlékeiből

Kíváncsi vagy milyen füzetbe írtak régen, és mivel? Milyen padban ültek? Vajon kaptak bizonyítványt? Ezt mind megismerhetitek a kiállításunkból amit a pedagógia szakos diákok állítanak össze, tanáraik segítségével.

5.Henna az elengedhetetlen buli kellék. Naná, hogy nálunk is lesz festés!

Hennafestés, csillámfestés, matricástetkó és minden mint a fesztiválokon, bulikban, vásárokban. Pedagógia ágazati képzésben résztvevő lányaink és szüleik, tanáraik ügyeskezű mesterek, akik szebbnél szebb figurákat varázsolnak a karodra.

6.Régi idők játékai. Gyere készítsd el te is saját játékodat!

Pedagógia ágazati képzésben résztvevő diákok és tanárok segítségével a rendezvényre látogató gyermekek elkészíthetik saját játékukat, amit természetesen haza is vihetnek. Ezen a szakon fontos a kézügyesség, de mindenki másban jó. Próbáld ki, te miben vagy jó! Váltsuk le a mobilt!

7.Boldogulj angolul a szakmádban, tanulj játszva velünk

Rendvédelem: szaknyelvi szókereső; Pedagógia: angol gyermekdalok tanulása, Vendéglátás: éttermi szituáció kvíz; Sport: sportágak megnevezései idegen nyelven*; Bányaművelő: bányászati eszközök idegen nyelven*; Eladó: élelmiszerek csoportosítása idegen nyelven; Pincér: éttermi szituáció kvíz; Szakács: magyar ételek idegen nyelvű elnevezései*; Cukrász: magyar sütemények idegen nyelvű elnevezései*; Festő, mázoló: festéshez használt eszközök idegen nyelvű elnevezései* (*képek párosítása megnevezésekkel)

8.Különleges Kávézó, különleges környezetben, különleges kávémesterrel

A pincér tanulók, szakoktatójuk segítségével különleges kávéitalokat készítenek, kóstoltatnak. Eszpresszó, Kapucsínó, Eszpresszó Macchiato, Latte Macchiato, Americano, Mélange, Frappucino amit nem csak kóstolhatnak, de meg próbálhatják elkészíteni is a látogatók.

9.Régi idők sportja, avagy mi történt az iskolai sporttal 70 év alatt

Sportrelikviák kiállítása az iskola eltelt 70 évéből. Bár csak 1 éve van sport ágazati képzés a középiskolában, mégis számtalan érmet, oklevelet, kupát tudhat magáénak az iskola, amit most megmutatnak a látogatóknak is.

10.Régi idők sport- és népijátékai, sportolj együtt velünk

Tudjátok mi az a Csülközés, Kanászozás, Görcölés, Mancsozás, Métázás vagy Tekézés? Mi igen, és meg is mutatjuk nektek. Együtt játszhattok sport ágazati képzésben részt vevő diákjainkkal. Nagyon jól fogunk szórakozni!

11.Hetven év, hetven szín, avagy játsszunk együtt a színekkel

Gipszkarton táblákra előre megrajzolt, illetve szerkesztett feliratot („70 éves az iskolánk”) a gyerekek ki színezik saját ötletükre hagyatkozva, a festő tanulók segítségével. A gipszkarton közepén lesz a szöveg, és , mintegy keretet adva virágminták, illetve díszítő motívumok lesznek kirajzolva. Végül egy tesztet kell a résztvevőknek kitölteni a kastély építészetével kapcsolatosan.

12.Régi idők kereskedelme, reklámok, eszközök, pénzek

Az eladó diákjaink egy kiállítás keretében bemutatják a régi pénzérméket, és papíralapú pénzeinket, de régi pénztárgépet is kiállítunk. Miután megtekintik a kiállítást egy játékos tesztet tölthetnek ki a látogatók.

13.Hova tovább – középiskolai és felsőoktatási pályaválasztási tanácsadás

Több egyetemet is meghívunk rendezvényünkre, akik tájékoztatják majd az érdeklődőket a tovább tanulási lehetőségekről. Meghívjuk a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálatot, akik különböző tesztek segítségével derítik ki, vajon merre érdemes elindulni.

14.”7 perc és nyersz!” – miből vannak a madártej „madárkái”?

A cukrász szakoktató és diákjai segítségével készíthetnek a látogatók madártejet „expressz” sebességgel. Vajon ki készíti el leggyorsabban a madárkákat? Te tudod miből készül? Gyere tanulj, kóstolj, csináld és nyerj!

15. Lángoló gyümölcsös – de nem kert -, hanem….palacsinta

Készítettél már palacsintát? Így még biztosan nem! Megszokhattad már, nálunk minden különleges! Így a palacsintakészítés is. Természetesen ki próbálhatod ezt a csoda módszert és persze meg is eheted amit elkészítettél! Süss ide!

16.70 perces zöldséges csirke, 7 perc alatt gyorsan, finomat

Mit főzzek vacsorára, hangzik el az örök kérdés minden családban. A válasz mindegy, amitől mindenki falra mászik. Most egy gyorsan elkészíthető, ízletes fogás elkészítését tanítjuk meg a látogatóinknak, hogy legalább egy este ne kelljen gondolkozni a vacsin.

17.Vadászat a kastélykertben, célozz, lőj és találd el a céltáblát

Lövészetvezető és rendészeti képzésben résztvevő tanulók segítségével kipróbálhatjátok a légpuskás lövészetet. A céltáblák 10 méteres távolságban vannak. A legjobban lövő lányokat és fiúkat díjazzuk. Légy te a kastély legjobb lövésze!

18.A fiúk a bányában dolgoznak.. te csak a pincéig gyere!

Tóth István bányász szakoktató vezényletével, és bányásztanulók segítségével különböző technikát próbálhatnak ki az érdeklődők az est folyamán. Szabadkézi rajz, rajzolvasás, mértani figurák rajzolása, majd makett készítés hungarocellből, agyagból. Végül kézi szerszámok is bemutatásra kerülnek, pl. fafűrész, vasfűrész, csiszológépek stb.

19.Ne bánts mást, csak védd magad! Hogyan? Tőlünk megtanulod!

A rendészeti szakoktató mester és a tanulók segítségével elsajátíthatod a különböző önvédelmi technikákat. Sokan úgy vélik, hogy az önvédelem nem más, mint egy jól irányzott ütés vagy rúgás. Pedig az igazi önvédelem arról szól, hogy mindent elkövetsz, hogy elkerüld a harcot azzal, aki fenyeget vagy megtámad! Az önvédelmi bemutatón tapasztaltak megtaníthatják neked, hogy különböző szituációkban mit érdemes tenned. Speciális önvédelmi fogásokat tanulhatsz. Például, hogy hogyan szabadítsd ki magadat a támadó szorításából vagy meg lehet tanulni azt is, hogy hogyan lepd meg a támadódat.

20.A magyar gasztronómia jegyében igazi bográcsossal várjuk az éhes látogatókat

Mi már délután az éjszakára készülünk, így a megnyitó utáni pillanatokban már meg is ízlelhetik a szabadon főtt bográcsos ételeinket. „Egy nép étkezési kultúrája, szokásai, konyhájának fejlődése az adott nép történelmével szorosan összefügg.” (Tusor András) Emellett a magyar gasztronómia története jó példa arra, hogy nem szabad túlbecsülni a modern sütési-főzési eljárásokat, valamint arra is, hogy a régi ételeket sem szabad lebecsülni, mivel az egészséges táplálkozás elemeit mindkettőben megtalálhatjuk.

21.Hon / védelem - honvédelmi és fegyver bemutató    

A Magyar honvédség 32. Nemzeti Díszegység katonái fegyverbemutatót tartanak rendezvényünkön. A Honvéd Díszzászlóalj feladatai közé tartozik, hogy különböz rendezvényeken, ahol értékként fogalmazódik meg a hon védelme, ezzel kapcsolatos bemutatókat tart. Bízunk benne, hogy nagy érdeklődésben lesz részük, a hont védő katonáiknak.

22.Sajtból van a hold.. avagy hogyan készítsünk sajtot

Mekkentő gazdaság és kézműves sajtok kapcsolódik az egészséges életmód tematikánkhoz, és kiváló termékeikkel ismét ellátogatnak hozzánk. Ám most nem csak vásárt tartanak, de ki is lehet próbálni a sajtkészítést folyamatát! Ami kapható lesz a rendezvényünkön: Friss gomolya sajtok, natúr ízben és változatos fűszerezéssel készítve; érlelt, félkemény sajtok; krém- és lágysajtok; ordakészítmények, joghurtok; penészes sajtok; füstölt sajtok; olajban pácolt sajtok; lekvárok; savókaramella; kecsketejes natúrszappanok

23.Buli-büfé a legjobb hely, ahol ehetsz, ihatsz, beszélgethetsz

Iskolánk méltán híres a büféjéről, Cini csoda kreálmányaitól. Nála lehet, kapni mindent miről még azt sem tudod, hogy szereted. Kóstolhatsz saját készítésű joghurtot gyümölcsökkel, frissen készített salátatálat, amiből szeretnéd, forró teakülönlegességeket, rántott húsos szendvicset, duci hamburgert és még gofrit is! Ha eljössz látogatóként te is ízelítőt kaphatsz a termékeikből mini változatban, hisz a kedvedért kinyit este is!  

Támogatóink 2019-ben SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA
2018. ÁPRILIS 13. PÉNTEK
18.00 - 22.00 

Támogatóink: 

Programjaink: 

Első program hírünk 

A Szakmák ejszakája rendezvénnyel kapcsolatosan nem is lehetne jobb:Balázs Viktória végzős rendvédelem szakos tanulónk fotókiállítását egy igazi kis SZTÁRVENDÉG, ÁDÁM BOTOND fogja megnyitni! 
#szakmákéjszakája


Mini(on) kínálat az iskola büféjében 

Iskolánk méltán híres a büféjéről, Cini csoda kreálmányaitól. Nála lehet, kapni mindent miről még azt sem tudod, hogy szereted. Kóstolhatsz saját készítésű joghurtot gyümölcsökkel, frissen készített salátatálat, amiből szeretnéd, forró teakülönlegességeket, rántott húsos szendvicset, duci hamburgert és még gofrit is! Ha eljössz látogatóként te is ízelítőt kaphatsz a termékeikből mini változatban, hisz a kedvedért kinyit este is!  


Bízzák a kecskére, nem lesz meg estére 

Aki tudja a találós kérdés megfejtését, azt is tudja, hogy a mesterszakácsaink és a diákok által készített bográcsos étel egyik összetevője mi lesz. Mert idén sem hagyjuk az igazi ínyenceket kóstoló nélkül, így ha az egészséges étkezés mellé, mégis beszorítana egy jó kis bográcsost, nálunk azt is megteheti

Sajtból van a hold.. avagy hogyan készítsünk sajtot 

Mekkentő gazdaság és kézműves sajtok kapcsolódik az egészséges életmód tematikánkhoz, és kiváló termékeikkel ismét ellátogatnak hozzánk. Ám most nem csak vásárt tartanak, de ki is lehet próbálni a sajtkészítést folyamatát! Ami kapható lesz a rendezvényünkön: Friss gomolya sajtok, natúr ízben és változatos fűszerezéssel készítve; érlelt, félkemény sajtok; krém- és lágysajtok; ordakészítmények, joghurtok; penészes sajtok; füstölt sajtok; olajban pácolt sajtok; lekvárok; savókaramella; kecsketejes natúrszappanok


Védd magad! 

A rendészeti szakoktató mester és a tanulók segítségével elsajátíthatod a különböző önvédelmi technikákat. Sokan úgy vélik, hogy az önvédelem nem más, mint egy jól irányzott ütés vagy rúgás. Pedig az igazi önvédelem arról szól, hogy mindent elkövetsz, hogy elkerüld a harcot azzal, aki fenyeget vagy megtámad! Az önvédelmi bemutatón tapasztaltak megtaníthatják neked, hogy különböző szituációkban mit érdemes tenned. Speciális önvédelmi fogásokat tanulhatsz. Például, hogy hogyan szabadítsd ki magadat a támadó szorításából vagy meg lehet tanulni azt is, hogy hogyan lepd meg a támadódat.


Sablonálás EuroSkills módra 

Sablonálás technika kipróbálása a festő mesterünkkel és a festő tanulókkal. Tanulóink minden évben a SZKTV első 5 helyezésének valamelyikét elcsípik, és nagyon várják, hogy élőben megnézhessék az Euroskills versenyt, melynek idén Budapest ad helyet.

A festő szakemberek munkája nagyon összetett, hisz az nem kizárólag a fal festéséből áll, hanem az előkészítéséből és a megtervezéséből is. Ezenkívül nagyfokú kreativitást vár el, amihez egyik segítség a sablonálás technikája. Faldekorálásnál, sablonok segítségével azonos méretű díszítőminták készíthetők. Tulajdonképpen sorozatban lehet velük a lakás bármelyik helyiségében különféle mintát: mesefigurát, hírességet, gyümölcsöt, bordűrt, sarokelemet, stb. megjeleníteni. Az este folyamán ezt a technikát lehet kipróbálni, elsajátítani. Az elkészített munkát, haza lehet vinni.

Egyetemi bemutatkozó 

Két egyetem is képviselteti magát a rendezvényünkön. A bányászati képzésünkhöz csatlakozva a Miskolci Egyetem képviselői jönnek, míg a pedagógia képzésünkhöz kapcsolódva az Eszterházy Károly Egyetem tanárai. Kötetlenül lehet velük beszélgetni a továbbtanulást illetően. 


Katonai bemutató 

Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár fegyveres bemutatót tart az est folyamán. A dandár megalakulása óta magas színvonalon végzi a Magyar Honvédség- és Honvédelmi Minisztérium-szintű rendezvények, konferenciák, értekezletek, gyakorlatok, sportbajnokságok szervezését. Részt vesz katasztrófa-elhárítási feladatok végrehajtásában és az önkéntes műveleti és védelmi tartalékos állomány kiképzésében.


Fitten, erősen, egészségesen!  

Molcsán Márió, iskolánk testnevelő tanára TRX-edző, felszerelésével bemutatja, hogy a saját testsúlyos edzés milyen lehetőségeket rejt magában. Eredetileg a rehabilitációban használták gyógytornászok, terapeuták sportsérülésből származó műtétek utáni betegeknél. A módszer lényege, hogy az egyes izomcsoportokat nem izoláltan, hanem különböző mozgásmintákba integrálva erősítik. Ezért „integrált tréning”-ről is beszélhetünk. Az ízületeket és izmokat minden lehetséges dimenzióban megmozgatják, ezáltal teljesítmény javul, és a hétköznapokban „funkcionálisabban” működhetnek.


Ecset-elő-mix - játékos kérdőív az EuroSkills versenyhez kapcsolódóan 

Az Euroskills 2018 Budapesti versenyéhez kapcsolódóan a festő szakmához kapcsolódóan játékos feladatlapot állítunk össze, melyet a festő pultunk mellett fognak megtalálni az érdeklődők.  A 2018. szeptember 26-28. között tartandó rendezvényen Európa legjobb és legfelkészültebb szakmunkásai versenyeznek összesen 39 szakmában. 28 ország versenyzői érkeznek 500 szakértő kíséretében, bízunk benne, hogy a jövőben iskolánk diákjai között is lesz olyan, aki erre a neves eseményre bekerül.


Vadászat a kastélyban 

Lövészetvezető és rendészeti képzésben résztvevő tanulók segítségével kipróbálhatjátok a légpuskás lövészetet. A céltáblák 10 méteres távolságban vannak. A legjobban lövő lányokat és fiúkat díjazzuk. Légy te a kastély legjobb lövésze!


Alkoss velünk, szárnyaljon a képzeleted! Új technikákat tanulhatsz tőlünk! 

Óvodai dajka végzettséget szerző diákjaink betekintést nyernek a pedagógia, óvodapedagógia, ezen belül a kisgyermek gondozása, fejlesztése és nevelése, valamint a szociális munka, magas szintű alkalmazási területeibe. Ebben benne van a szabadidő hasznos eltöltése is, melynek egyik ága a kézműveskedés különböző eszközökkel, anyagokkal. Az ide látogatók a gyakorlati feladataikat próbálhatják ki.


Mérlegen a kereskedelem - régi mérlegek kiállítása 

A kereskedő szakoktatók és tanulók segítségével visszarepítünk a digitális mérleg előtt világba. Próbáld ki milyen volt 20-30-40 éve a boltosok élete, ők vajon hogyan mérték le az árut. Mi mér pontosabban a digitális vagy az analóg?                                                              


Piskóta vagy, vagy nem vagy piskóta?  Avagy tekerjünk piskótát! 

Cukrásztanulóink mestereik segítségével különleges piskótatésztákat készítenek, melyeket a programon résztvevő gyerekek formázhatnak, tölthetnek meg, a kevésbé bátrabbak kóstolhatnak. A felnőtteknek pedig szívesen odaadjuk a receptet ha ízlik a tészta.                                      


Fuss az ételedért! 

A pincér szakma megpróbáltatásainak játékos bemutatása. Versenyfutás a pincérekkel, versenyfutás a társakkal, versenyfutás önmagaddal. A pályán tálcával, poharakkal kell, keresztül száguldj, úgyhogy 1 csepp folyadékot sem löttyintesz ki! 


Nálunk még a palacsinta is egészséges! Süss, kóstolj! 

Szakács mestereink és tanulóink segítségével a vendégek megsüthetik maguknak a palacsintájukat, ezúttal különleges, egészséges tésztából, glutén mentesen, majd kiválaszthatják, hogy a lekvárral vagy inkább kakaóval töltik meg azt.                                                                       

"Bízzák a kecskére, nem lesz meg estére" Mi az?   

Aki tudja a találós kérdés megfejtését, azt is tudja, hogy a mesterszakácsaink és a diákok által készített bográcsos étel egyik összetevője mi lesz. Mert idén sem hagyjuk az igazi ínyenceket kóstoló nélkül, így ha az egészséges étkezés mellé, mégis beszorítana egy jó kis bográcsost, nálunk azt is megteheti


Majori tea- és kávéház 

Exkluzív környezetben, a kastélyunk étkezőjében és klub helyiségében kialakított hamísítatlan előkelő hangulatú teaházunk és kávéházunk várja a látogatókat. A kínálatba azonban belecsempésszük korunk fő vonalát, az egészséges életmódot is, hiszen kávéinkat akár mandulatejjel, teáinkat pedig cukor helyett mézzel ízesítve is kérhetik. 


Ételérzékenység? Segítünk!  

Sokszor ételintolerancia áll az évek óta megmagyarázhatatlannak vélt emésztési problémák hátterében. Az ételintolerancia nem az ételallergia másik neve, előbbiért az emésztőrendszer, utóbbiért az immunrendszer a felelős. A puffadással, gyomorfájdalommal, bélbántalmakkal, székelési panaszokkal, olykor bőrproblémákkal, fejfájással járó ételintolerancia panaszai megfelelő diétával gyógyszer nélkül orvosolhatók.


Hagyj nyomot! Adj kezet! 

Az ideérkező vendégek gumikesztyűs kezüket festékbe mártják, majd egy nagy fehér vásznon lenyomatot hagynak az utókornak. Ez nekünk is örök emlék marad, de azok a diákok akik a későbbiekben a mi iskolánkat választják megkereshetik majd magukat a kifüggesztett emléken.


A fiúk a bányában dolgoznak.. 

Tóth István bányász szakoktató vezényletével, és bányásztanulók segítségével különböző technikát próbálhatnak ki az érdeklődők az est folyamán. Szabadkézi rajz, rajzolvasás, mértani figurák rajzolása, majd makett készítés hungarocellből, agyagból. Végül kézi szerszámok is bemutatásra kerülnek, pl. fafűrész, vasfűrész, csiszológépek stb.