Egri Szakképzési Centrum
Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035

Weboldal alcíme
Egri Szakképzési Centrum
Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035

Weboldal alcíme

Sport ágazat

Szakgimnázium (4 évfolyamos)


Ha ezt a szakot választod, akkor megismered az emberi szervezet felépítését, működését és szabályozását. Az emberi test anatómiájának és működésének ismerete fontos, hiszen tudatosan, felelősséggel fogod irányítani az egészséges ember fizikai aktivitását, sporttevékenység végzése közben, komplex megközelítésben szervezed majd fittségi mozgását.

Elsajátítod azokat a módszereket, amelyek segítségével megállapíthatod, hogy egy emberi szervezet milyen fizikai állapotban van, illetve az edzés milyen hatást gyakorol a szervezetre.

Felkészülsz a teljesítményfokozás módszereinek és eszközeinek alkalmazására, és megismered az alakformálás élettani, anatómiai hátterét, a testformálásra vonatkozó edzéselveket, edzésmódszereket és edzéseszközöket.

 Megtanulod a fitness szektorra jellemző óratípusok jellemző mozgásanyagát, a csoportos óravezetés elméleti és módszertani sajátosságait, az új irányzatokat és képes leszel a vendégek egyéni igényeinek megfelelő óratípus ajánlására és a fittségi programok népszerűsítésére. A felnőttek mellett a gyermekek és az idősek testi, lelki, szociális jellemzőit is megismered, lehetőséged lesz elsajátítani az alternatív mozgásformák élettani és filozófiai hátterét.

Ha plusz 1 évig maradsz, akkor Fitness-wellness instruktor (OKJ 54 813 01) szakképesítést kaphatsz.