Egri Szakképzési Centrum
Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035

Weboldal alcíme
Egri Szakképzési Centrum
Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035

Weboldal alcíme

Az iskola eseményei a 2019/20-as tanévben: 

II. félév​​​​​​

Március 9-12. Motivációs beszélgetés nyolcadikosoknak                                     Március 15. Ünnepi műsor Lőrinciben Április 3. Szakmák Éjszakája                       Április 4. Családi nap                                  Április 9 -14  Tavaszi szünet                        Április 30. Végzősök utolsó tanítási napja Május 2. Ballagás                                          Május 4. Fogadóóra                                      Május 27. Kompetencia mérés                  Június 15. Utolsó tanítási napA magyar gyermekvédelmi rendszer működése 

A gyermekek védelmét szolgáló rendszerben dolgozó gyermekjóléti és gyermekvédelmi szakemberek, a gyermekvédelmi észlelő- és jelzőrendszer tagjai és a szülők/gyámok valamennyien találkozhatnak a gyermekek online térben való veszélyeztetettségével, melynek észlelése esetén jelzési kötelezettségük áll fenn.

IDE kattintva olvashatja a teljes tájékoztató anyagot a témában.


Újra régi fényében pompázik a selypi óvoda

Festő tanulóink gyakorlati idejük során, felújítják a környék intézményeit is. Így mindenki jól jár, hisz ők a valós életben, valós körülmények közt gyakorolhatnak, az intézmény tulajdonosai és használói pedig megújult körülmények közt dolgozhatnak, tanulhatnak. A HATVANONLINE cikkét ITT lehet elolvasni.

Irány az Országos Diákolimpia 

Iskolánk tanulói nagyszerű eredményeket értek el a XIX. Fekvenyomás Diákolimpia régiós versenyén, melyet Ajkán rendeztek meg.
Oláh Ábrahám /10 A rendvédelmi tagozat/ 66 kg-os kategóriában 120 kg nyomással aranyérmet szerzett! Teljesítménye az egész verseny legkiemelkedőbb eredménye. Szita Bence /10C vendéglátó tagozat/ 72kg -os kategóriában ezüst érmet, 
Juhász Enikő /9 A rendvédelmi tagozat/ bronz érmet nyert női 72 kg-os kategóriában! 
Találkozunk velük az ORSZÁGOS DÖNTŐN Encsen !!!
Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáruknak Hatvani Ferencnek

Logisztori matekverseny 

Gratulálunk Bődi Viktóriának, Németh Marcellnak és Varga Kíra-nak akik az Irány az Olimpia Logi sztori matekversenyen II. helyezést értek el Gyöngyösön a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskolájában. Felkészítő tanáruk Révfy Iván Jenőné volt, akinek szintén gratulálunk! Kísérő tanáruk Talán Éva volt.


Átalakul a szakmatanulás 


Országos Középiskolai Pedagógiai Csapatversenyen vettünk részt 

A Mátészalkai Szakképzési Centrum Budai Nagy Antal Szakgimnáziuma szervezte meg a kétnapos Országos Középiskolai Pedagógiai Csapatversenyt 11-12-es tanulók részére a nagykállói intézmény tornatermében.

Az Egri Szakképzési Centrum Március 15. Szakgimnáziumát Bősze Boglárka, Kanzler Dominika és Szita Alexandra képviselte felkészítő tanárukkal, Kocsisné Birkás Edit tanárnővel.4 millió tanösvényre  

Március 8-án hirdették ki a 2018 októberében meghirdetett Richter Anna Díj győzteseit. A csapatok összesen 20 millió forint támogatást kapnak innovatív projektjeik megvalósítására a Richter Gedeon Gyógyszergyár jóvoltából. A Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket. 

Közel kétszáz pályázat érkezett, melyből a Richter Anna Díj öttagú zsűrije négy kategóriában (gyógyszerész, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó és orvos) egy-egy nyertes hirdetett, az ötödik nyertesről pedig a nagyközönség szavazhatott.

A pedagógus kategória győztese a lőrinciben működő Egri Szakképzési Centrum Március 15. Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának csapata lett, akik iskolájuk területén hozzák létre a Richter Anna Tanösvényt és mezítlábas parkot.

A zsűri díját Kertész Éva újságíró, a 21 Nő az egészségügyért Alapítvány ügyvezetője adta át Kocsisné Birkás Edit csapatvezetőnek és megjelent csapatának Oroián Erzsébet igazgatóasszonynak, Husanyicáné Érsek Enikő igazgatóhelyettesnek és Gyuris Sándor az ESZC főigazgató helyettesének.

 „A pedagógusok ismét bizonyították, hogy a lehetőségek felismerése a legszebb és legkreatívabb gondolatokat szüli. A természet szeretet, egy jókedvű mezítlábas séta segít abban, hogy ne szakadjunk el a környezetünktől, a valóságtól, s erre a tapasztalásra egyre inkább szüksége van minden embernek. Külön köszönettel tartozom az öletgazdáknak azért is, mert csapatban, széles körű összefogással kívánják megvalósítani az ötletet, amely minden résztvevőnek motivációt, örömet jelent. Egy ilyen jól átgondolt, természetközeli kezdeményezés gazdagon megtérül majd, és évtizedekre előre mutat. Százezernyi apró lábnyomot, és lelkes, boldog gyerekeket kívánunk a programhoz, szívből gratulálunk a csapatnak!”- méltatta Kertész Éva a díjazottakat.
Festő-mázoló-tapétázó szakmai fórum 

Az iskolánkban folytatott szakmai képzések között a festő-mázoló-tapétázó szakma 45 éves múltra tekint vissza. Ez alkalomból hívjuk össze a térség szakembereit, hogy megvitassuk a szakma jelenét és jövőjét az építőipari fejlődés tükrében.

Időpontja: 2020. március 26. 10 óra


Színházlátogatás Egerben  

A tanulókkal 10 órakor indultunk Lőrinciből, Vörösmajorból. A kirándulásra 13 fő jelentkezett. Köztük voltak többen, akik velünk voltak márciusban is. Ők már rutinosabban viselkedtek, ismerős volt nekik a „menetrendünk”. Hatvanban csatlakoztak hozzánk az ESZC Damjanich János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanárai és diákjai is – hasonlóan a múltkori kiránduláshoz. Miután megérkeztünk Egerbe, megtekintettük az egri Bazilikát, ami szintén új élmény volt többeknek.

Szigligeti Ede: Liliomfi című vígjátékát néztük meg Blaskó Balázs Jászai - díjas rendező rendezésében. Valóban tavaszi, vidám és zsongó darabot láttunk. A színészek közül felismertük a legutóbb látott darab szereplőit. A szünetben beszélgettünk a cselekményről, hogy mennyire jól alakítják a karaktereket a színészek, hogy teljesen leköti őket a cselekmény, magával ragadja őket a darab lendülete, vidámsága.  A szerelem, a titkos/tiltott szerelem ábrázolása olyan téma volt a számukra, ami kamaszkoruk meghatározó eseménye. A színdarab megtekintése után bepillantást nyert két diáklány a kulisszák mögé. Lehetőségük adódott találkozni a színészekkel. Beszélgettek velük, autogramot kaptak és megörökítettük a találkozást fotókon is. Láthatták, hogyan készülnek a színészek az esti darabra, elmondhatták véleményüket, hogy mennyire jól érezték magukat és mennyire tetszett az előadás.