Egri Szakképzési Centrum
Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035

Weboldal alcíme
Egri Szakképzési Centrum
Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
3024 Lőrinci, Kastélykert
OM Azonosító: 203035

Weboldal alcíme

Az iskola eseményei a 2019/20-as tanévben: 

I. félév​​​​​​

  • november 28.-29. Nyílt nap (tanítás nélküli munkanap)
  • december 4. Versmondó verseny
  • december 7. szombat Tanítás nélküli munkanap
  • december 13. Szalagavató
  • december 14. szombat Tanítás nélküli munkanap
  • december 20. Osztályok karácsonya
  • dec. 21 - jan.5. Téli szünet
  • január 6. Fogadóóra
  • január 18. Alapítványi bál
  • január 24. I. félév végeA magyar gyermekvédelmi rendszer működése 

A gyermekek védelmét szolgáló rendszerben dolgozó gyermekjóléti és gyermekvédelmi szakemberek, a gyermekvédelmi észlelő- és jelzőrendszer tagjai és a szülők/gyámok valamennyien találkozhatnak a gyermekek online térben való veszélyeztetettségével, melynek észlelése esetén jelzési kötelezettségük áll fenn.

IDE kattintva olvashatja a teljes tájékoztató anyagot a témában.


Újra régi fényében pompázik a selypi óvoda

Festő tanulóink gyakorlati idejük során, felújítják a környék intézményeit is. Így mindenki jól jár, hisz ők a valós életben, valós körülmények közt gyakorolhatnak, az intézmény tulajdonosai és használói pedig megújult körülmények közt dolgozhatnak, tanulhatnak. A HATVANONLINE cikkét ITT lehet elolvasni.

4 millió tanösvényre  

Március 8-án hirdették ki a 2018 októberében meghirdetett Richter Anna Díj győzteseit. A csapatok összesen 20 millió forint támogatást kapnak innovatív projektjeik megvalósítására a Richter Gedeon Gyógyszergyár jóvoltából. A Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket. 

Közel kétszáz pályázat érkezett, melyből a Richter Anna Díj öttagú zsűrije négy kategóriában (gyógyszerész, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó és orvos) egy-egy nyertes hirdetett, az ötödik nyertesről pedig a nagyközönség szavazhatott.

A pedagógus kategória győztese a lőrinciben működő Egri Szakképzési Centrum Március 15. Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának csapata lett, akik iskolájuk területén hozzák létre a Richter Anna Tanösvényt és mezítlábas parkot.

A zsűri díját Kertész Éva újságíró, a 21 Nő az egészségügyért Alapítvány ügyvezetője adta át Kocsisné Birkás Edit csapatvezetőnek és megjelent csapatának Oroián Erzsébet igazgatóasszonynak, Husanyicáné Érsek Enikő igazgatóhelyettesnek és Gyuris Sándor az ESZC főigazgató helyettesének.

 „A pedagógusok ismét bizonyították, hogy a lehetőségek felismerése a legszebb és legkreatívabb gondolatokat szüli. A természet szeretet, egy jókedvű mezítlábas séta segít abban, hogy ne szakadjunk el a környezetünktől, a valóságtól, s erre a tapasztalásra egyre inkább szüksége van minden embernek. Külön köszönettel tartozom az öletgazdáknak azért is, mert csapatban, széles körű összefogással kívánják megvalósítani az ötletet, amely minden résztvevőnek motivációt, örömet jelent. Egy ilyen jól átgondolt, természetközeli kezdeményezés gazdagon megtérül majd, és évtizedekre előre mutat. Százezernyi apró lábnyomot, és lelkes, boldog gyerekeket kívánunk a programhoz, szívből gratulálunk a csapatnak!”- méltatta Kertész Éva a díjazottakat.
Színházlátogatás Egerben  

A tanulókkal 10 órakor indultunk Lőrinciből, Vörösmajorból. A kirándulásra 13 fő jelentkezett. Köztük voltak többen, akik velünk voltak márciusban is. Ők már rutinosabban viselkedtek, ismerős volt nekik a „menetrendünk”. Hatvanban csatlakoztak hozzánk az ESZC Damjanich János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanárai és diákjai is – hasonlóan a múltkori kiránduláshoz. Miután megérkeztünk Egerbe, megtekintettük az egri Bazilikát, ami szintén új élmény volt többeknek.

Szigligeti Ede: Liliomfi című vígjátékát néztük meg Blaskó Balázs Jászai - díjas rendező rendezésében. Valóban tavaszi, vidám és zsongó darabot láttunk. A színészek közül felismertük a legutóbb látott darab szereplőit. A szünetben beszélgettünk a cselekményről, hogy mennyire jól alakítják a karaktereket a színészek, hogy teljesen leköti őket a cselekmény, magával ragadja őket a darab lendülete, vidámsága.  A szerelem, a titkos/tiltott szerelem ábrázolása olyan téma volt a számukra, ami kamaszkoruk meghatározó eseménye. A színdarab megtekintése után bepillantást nyert két diáklány a kulisszák mögé. Lehetőségük adódott találkozni a színészekkel. Beszélgettek velük, autogramot kaptak és megörökítettük a találkozást fotókon is. Láthatták, hogyan készülnek a színészek az esti darabra, elmondhatták véleményüket, hogy mennyire jól érezték magukat és mennyire tetszett az előadás.